WELCOME TO THE MACHINE

WELCOME TO THE MACHINE

Meet the band
Foto: Theo Solberg
Peter Poell
Lead Vocals
Marnix Kuipers
Guitars
Christiaan Klok
Saxophones
Henk Baetsen
Keyboards
Richard van Leeuwen
Drums
Peter Bénard
Guitars
Marc Soeters
Bass
Krystle Sarijoen
Backing Vocals
Priscilla Janssen
Backing Vocals
Annemarijn Ferweda
Backing Vocals

Christiaan Klok

SAXOPHONES
Inmiddels heeft Chris reeds 30 jaar saxofoonspel achter de rug. Na omzwervingen in de klassieke muziek, jazz, blues en pop, waaronder symfonie-orkesten, jazz-ensembles, studenten coverbands en jarenlang in een Supertramp tribute band, is hij neergestreken in deze Pink Floyd formatie. De ervaringen in al deze muziekgenres komen goed tot z’n recht in de diversiteit en complexiteit van de muziek die Pink Floyd te bieden heeft. Naast saxofonisten als Joshua Redman, Dexter Gordon en Charlie Parker, heeft het spelen in Absolutely Floyd ertoe geleidt dat Dick Parry ook aan Chris zijn rijtje van inspirerende saxofonisten is toegevoegd.
GEAR
– Selmer Super Action 80 serie II Tenorsax
– Selmer Super Action 80 Altsax
– Yamaha Sopraansax
Foto: Antoine Bongers

Richard van Leeuwen

DRUMS
Richard is geen onbekende drummer in de rock scene. Veelvuldig geprezen in de polls van de Slagwerkkrant en 5 van de 5 sterren uitgereikt gekregen door het wereldwijde Drummersworld platform.

Richard heeft een solide live-reputatie opgebouwd door te touren met bands als Frozen Sun en Within Temptation. Daarnaast is hij te horen op albums van o.a. Rebelstar, Block Busters en Flyer en doet hij nog regelmatig sessiewerk.

Vanaf heden gaat Richard ‘aan de slag’ bij Absolutely Floyd. Hij is zelf vanaf kinds af aan fan van Pink Floyd en heeft de band enkele keren live mogen aanschouwen. Richards doel bij Absolutely Floyd: ‘zo goed mogelijk de sfeer van de band en het drumwerk van Nick Mason benaderen’. En daar zijn we bij AF maar wát blij mee!
Foto: John Parren

Krystle Sarijoen

BACKING VOCALS
Krystle wist al op jonge leeftijd dat zij met haar zangkwaliteit iets wilde doen. Ze heeft de Nederlandse Popacademie doorlopen en ging onder de naam K-Jo een samenwerking aan met beatcreator/producer reMarkable, die ook op de opleiding actief was. Deze samenwerking resulteerde onder meer in een aantal nieuwe nummers waaronder “Candygirl”. Een jaar later tekende Krystle een contract bij Perpetual Motions Entertainment. Ze haalt haar inspiratie onder andere uit artiesten als Aretha Franklin, Alicia Keys, Beyoncé en Justin Timberlake.
Foto: Johan Horst

Peter Bénard

GUITARS / VOCALS
Peter is de oprichter van AF. Hij werd al vrij jong muzikaal beïnvloed door bands als Uriah Heep, Deep Purple, Queen en uiteraard zijn grote favoriet Pink Floyd met de meestergitarist David Gilmour. Vanaf zijn 16e jaar pakte hij zelf de gitaar ter hand. Na diverse jaren actief gitaarles bracht hij het geleerde in de praktijk bij verschillende coverbands. Zijn muzikale zwak ten aanzien van de meesterlijke composities van Pink Floyd werd eind 2007 de basis tot de oprichting van Absolutely Floyd.
GEAR
Fender Strat red
Fender Strat black
Fender Strat white
Godin A6 Ultra acc guitar
Yamaha GPX 700-II -12-NT acc guitar
Fractal Audio Systems Axe FX II XL+
Fractal Audio MFC-101 mark III midi foot controller
Matrix elements GT 1000FX power amplifier
Mission EP-1
Foto: Henk Roemen

Marc Soeters

BASS
Marc, the master of the deep end…
Hij speelt 4, 5 en 6-snarige bas en legt samen met Richard, onze drummer, een stevig fundament waarop AF kan bouwen. Verknocht aan Trace Elliot versterkers en luidsprekers waarvan hij inmiddels een aardige verzameling heeft opgebouwd. Marc heeft in de loop van tientallen jaren van alles gespeeld; Top 100, Rolling Stones covers, en hij maakte deel uit van een Peter Gabriel tributeband. Je gaat hem zien, je gaat hem horen… One Of These Days…
Foto: Martin Groenenstijn

Marnix Kuipers

GUITARS / VOCALS
Marnix begon op zijn zevende met gitaarspelen. Als heel jong kind al was hij gefascineerd door muziek van Boudewijn de Groot en Herman van Veen. Naast de klassieke gitaarlessen die hij volgde, speelde hij popliedjes na en experimenteerde hij met multitracking met cassetterecorders. Toen hij op zijn dertiende een concert van The Nits zag, besloot hij een band op te richten. Sindsdien is hij actief als zanger, gitarist, componist en technicus. Hij maakte opnames van talloze bands, verdiepte zich in componeren met de computer en werkte als geluidstechnicus. Nadat hij twee jaar klassiek gitaar aan het conservatorium had gestudeerd, besloot hij zich verder te ontwikkelen in compositie en productie. In 2001 behaalde hij zijn Master in Music aan de HKU. Omdat hij anderen graag ondersteunt bij het ontwikkelen van zijn (of haar) muzikaliteit en kennis, behaalde hij 2009 zijn diploma Docent Muziek
Foto: Antoine Bongers

Henk Baetsen

KEYBOARDS / VOCALS
Al jaren steun en toeverlaat van zanggroep Timeless, een topkoor van bijna 30 brute babes uit het Brabantse land. Maar in Henk schuilt ook een donkere kant…!

Opgesloten in zijn tot studio verbouwde zolderruimte schuimt hij het Internet af op zoek naar alle mogelijke sounds, voices en patches waarmee hij van zijn keyboards het maximale vraagt. Lang geleden al door collega-muzikanten benoemd tot Midi-koning. Inmiddels gepromoveerd tot The Thunderbolt Emperor weet Henk van kale samples en flarden sequences een eenheid te maken.

Een eenheid waarop de bandleden van Absolutely Floyd blind kunnen varen om een show neer te zetten die nog lang blijft hangen bij het publiek. Shine on you crazy keyboardist…

Oh ja, hebben we al aangegeven dat Henk de meeste sounds zelf programmeert en ook nog verdomd goed kan spelen…?
GEAR
– Korg Kronos
– Nord Stage 4
– Sequential Prophet Rev 2
– Sequential Pro 3
Foto: Martin Groenenstijn

Peter Poell

LEAD VOCALS
Muziek maken, en dan vooral zingen, zit diep geworteld in de DNA structuur van Peter. Zoals hij zelf zegt: “Als ‘onkruid’ woekert ‘t zich door mijn leven. Muziek is zuurstof, water, zonlicht en warmte tegelijk”. Peter omschrijft zichzelf als een “laatbloeier” als hem de vraag wordt gesteld of hij al lang zingt. Op zijn 27e werd hij gevraagd voor een auditie bij een Nederweerter coverband. Hij kwam, zag en… mocht blijven!

Inmiddels vele jaren later en evenzovele ervaringen rijker laat hij regelmatig zijn stembanden werken en nog steeds verveelt het niet! Hoewel, een uitstapje als bassist in een classic-rock-coverband is hem ook zeer goed bevallen, maar toch, het bloed kruipt… Het zingen in een tributeband is voor Peter interessant omdat je bezig bent om een sfeer neer te zetten die je gedurende een heel optreden moet zien vast te houden.

Samen met de band zorgt hij er voor dat we veel plezier hebben in wat we doen en dat het publiek een optreden krijgt voorgeschoteld waarvan ze nog lang kunnen nagenieten
Foto: Antoine Bongers

Annemarijn Ferweda

BACKING VOCALS
Annemarijn groeide op in een muzikale familie en luisterde al vanuit haar kinderstoel naar bands als Dire Straits, Queen, Simon & Garfunkel en Pink Floyd. Als tiener volgde ze jarenlang lessen aan de Jeugdtheaterschool, waar ze o.a. Anita speelde in West Side Story. Ze wist daarna zeker dat ze het podium op wilde.

Eenmaal op de toneelschool realiseerde ze zich dat ze vooral geïnteresseerd was in de muzieklessen. Annemarijn volgde zanglessen bij verschillende docenten, waaronder de Griekse ope(n)ra(am)zangeres Marialena Politi.

Sinds 2017 geeft Annemarijn zangles (pop, rock & musical) bij Muziekschool Den Haag en werkt zij als voice-over. Ze is een enorme prog-rock liefhebber. Tsja, logisch dat de liefde voor Absolutely Floyd wederzijds is!
Foto: Dana Davies (DanaD Photography)

Priscilla Janssen

BACKING VOCALS
Dat Priscilla muzikant zou worden, stond al bij haar geboorte vast. Geboren in een muzikaal nest met haar vader als beroepsmuzikant, maakt het dat muzikaliteit Priscilla met de paplepel werd ingegoten. Als kind speelde ze viool, maar steeds meer wilde ze haar instrument dat ze altijd bij zich draagt - haar eigen stem - verder gaan ontwikkelen. Vanaf haar 15e kreeg ze haar eerste zangles van Anna Evers waarbij aanvankelijk de focus vooral lag op klassiek en musicals. Later heeft Priscilla onder leiding van zangcoach Jet Pit zich verder weten te verbreden in jazz & vocale improvisatie. Haar wens om verder te professionaliseren in de lichte muziek groeide vooral door haar begeleiding van zangcoach Diane Hidding. Na vele trainingen en verdiepingen in zangtechnieken door de jaren heen, beheerst Priscilla vele stijlen in deze gevarieerde muzieksoorten en kun je zonder schromen spreken over een vak volwassen allround zangeres.
Foto: Theo Solberg

Erik Hoogland

SOUND ENGINEER
Erik kwam op 16 jarige leeftijd in aanraking met livemuziek en geluidstechniek. Vanaf die tijd speelde hij hobbymatig in diverse bandjes en verzorgde het geluid voor verschillende collega bands. Vanaf zijn 18e is hij gaan werken in de geluidstechniek. Erik heeft daarin veel ervaring opgedaan en heeft inmiddels gewerkt met diverse nationale en internationale bands. De muziek van Pink Floyd heeft hem altijd aangetrokken. Erik speelde zelfs een tijdje in een PF tribute band. Het contact met Absolutely Floyd kwam tot stand tijdens een optreden van de band. Erik was gevraagd om daar de geluidstechniek te verzorgen. Dit beviel van beide kanten zo goed dat er een samenwerking is ontstaan. Erik is verheugd dat hij met AF mag werken aan een nog betere en vettere sound.
Foto: Johan Horst

Joyce van Rossum

LIGHT ENGINEER
Onze light-engineer Joyce van Rossum weet precies hoe ze Absolutely Floyd voor het voetlicht moet brengen. Joyce is een geschoolde en ervaren vakvrouw die menig podium en festival van licht heeft voorzien. Op haar CV staan o.a. Pinkpop, Ladies of Soul, Paaspop, Delain en zij heeft met Eddie Vedder door Europa getourd! Joyce is in staat om de sfeer die de muziek van Pink Floyd oproept, met haar lichtcreaties meer ‘smoel’ te geven. Hard en fel als het moet, zacht en gedimd als het kan met alle variaties er tussenin. Het is een genot om Joyce in ons team te hebben. 'Shine on, you crazy diamond!'
Foto: Johan Horst

Frank-Jan van Aalst

STAGE MANAGER
Frank-Jan was van jongs af aan al met symfonische rockmuziek bezig. Zowel actief met de gitaar, als passief. Hij is een groot liefhebber van Pink-Floyd, Rush, Saga, Yes en Toto en heeft als roady bij een aantal Rotterdamse bands gewerkt.

Op jonge leeftijd werkte Frank-Jan voor Focus Show Equipment als geluidstechnicus en voor onder andere de Margriet Eshuijs Band en vele andere Nederlandse bands.

Toen AF naar technische medewerkers zocht twijfelde hij geen moment en pakte zijn oude passie weer op. AF legt de lat hoog met betrekking tot de licht- en geluidsshow. Dat spreekt hem bijzonder aan. Altijd weer de ontlading als de eerste tonen klinken en zien dat de boel weer prima in orde is.

Gees Bénard

PUBLIC RELATIONS
Gees verzorgt alles wat maar enigszins met Public Relations te maken heeft. Voorafgaand, tijdens,- en na de concerten zorgt zij er voor dat alles soepel verloopt en iedereen op het juiste tijdstip op de juiste plek is. Gees kwam thuis, als jongste van vier kinderen, door haar oudere broers in aanraking met Pink Floyd waar ze vanaf dat moment altijd een zwak voor heeft gehad. Toen ze AF gitarist Peter leerde kennen werd haar voorliefde voor Pink Floyd weer aangewakkerd. In haar dagelijkse werk is Gees actief bij de organisatie van de meest uiteenlopende events voor een groot Nederlands bedrijf. De ideale achtergrond voor iemand die de Public Relations voor AF verzorgt.
Erik Hoogland
Sound Engineer
Joyce van Rossum
Light Engineer
Frank-Jan van Aalst
Stage Manager
Gees Bénard
Public Relations
Foto: Jason van Vliet