WELCOME TO THE MACHINE

Meet the band
Foto: Jason van Vliet
Peter Poell
Lead vocals
Marnix Kuipers
Guitars
Wil Verhulst
Keyboards
Christiaan Klok
Saxophones
Henk Baetsen
Keyboards
Michael Henniger
Drums
Peter Bénard
Guitars
Marc Soeters
Bass
Krystle Sarijoen
Backing Vocals

Christiaan Klok

SAXOPHONES
Inmiddels heeft Chris reeds 30 jaar saxofoonspel achter de rug. Na omzwervingen in de klassieke muziek, jazz, blues en pop, waaronder symfonie-orkesten, jazz-ensembles, studenten coverbands en jarenlang in een Supertramp tribute band, is hij neergestreken in deze Pink Floyd formatie. De ervaringen in al deze muziekgenres komen goed tot z’n recht in de diversiteit en complexiteit van de muziek die Pink Floyd te bieden heeft. Naast saxofonisten als Joshua Redman, Dexter Gordon en Charlie Parker, heeft het spelen in Absolutely Floyd ertoe geleidt dat Dick Parry ook aan Chris zijn rijtje van inspirerende saxofonisten is toegevoegd.
GEAR
– Selmer Super Action 80 serie II Tenorsax
– Selmer Super Action 80 Altsax
– Yamaha Sopraansax
Foto: Antoine Bongers

Michael Henninger

DRUMS
De muziek van Pink Floyd is voor Michael iconisch en baanbrekend geweest en staat dicht bij hem. Als drummer vanwege de spanning, dynamiek en diversiteit maar ook emotioneel. Pink Floyd’s drummer Nick Mason, maar ook Ringo Starr, Don Henley en Charlie Watts vormden het kompas van Michael. Geen virtuoze hoogvliegers maar ongekende smaakmakers en… allen drummend op Ludwig, het merk waar Michael zijn muzikale kwaliteiten op presenteert. Inmiddels is zijn Ludwig-drums verzameling redelijk uit de hand gelopen maar hij schuwt andere vintage- en nieuwe top merken niet. Hij ziet het als een uitdaging en eer om bij Absolutely Floyd achter de drums plaats te mogen nemen.
Foto: Jason van Vliet

Krystle Sarijoen

BACKING VOCALS
Krystle wist al op jonge leeftijd dat zij met haar zangkwaliteit iets wilde doen. Ze heeft de Nederlandse Popacademie doorlopen en ging onder de naam K-Jo een samenwerking aan met beatcreator/producer reMarkable, die ook op de opleiding actief was. Deze samenwerking resulteerde onder meer in een aantal nieuwe nummers waaronder “Candygirl”. Een jaar later tekende Krystle een contract bij Perpetual Motions Entertainment. Ze haalt haar inspiratie onder andere uit artiesten als Aretha Franklin, Alicia Keys, Beyoncé en Justin Timberlake.
Foto: Image Collectors

Wil Verhulst

KEYBOARDS
Wil verzorgt, samen met Henk, het brede en diepe geluid van AF. Wil heeft 8 jaar pianoles gehad waarna hij het geleerde op de bühne heeft laten horen bij enkele experimentele bands. Hij heeft, voor zijn AF avontuur begon, deel uit gemaakt van een dansorkest en diverse coverbands. Behalve zijn muzikaliteit op toetsen levert Wil ook een grote bijdrage m.b.t. het visuele aspect van onze concerten.
GEAR
– Clavia Nord Stage 2
– Yamaha Motif ES7
Foto: Antoine Bongers

Peter Bénard

GUITARS / VOCALS
Peter is de oprichter van AF. Hij werd al vrij jong muzikaal beïnvloed door bands als Uriah Heep, Deep Purple, Queen en uiteraard zijn grote favoriet Pink Floyd met de meestergitarist David Gilmour. Vanaf zijn 16e jaar pakte hij zelf de gitaar ter hand. Na diverse jaren actief gitaarles bracht hij het geleerde in de praktijk bij verschillende coverbands. Zijn muzikale zwak ten aanzien van de meesterlijke composities van Pink Floyd werd eind 2007 de basis tot de oprichting van Absolutely Floyd.
GEAR
Fender red strat (EMG DG pickups)
Fender black strat (Seymour Duncan SSL-1 pickups)
Fender white strat
Taylor 114 CE acc guitar
Yamaha GPX 700-II -12-NT acc guitar
Fractal Audio Systems Axe FX II XL en MFC-101 mark III midi foot controller
Matrix elements GT1000FX power amplifier
Mission EP-1
Boss FV-500H
Dunlop Cry baby GCB-95
TC electronix polytune 2
Foto: Henk Roemen

Marc Soeters

BASS
Marc, the master of the deep end…
Hij speelt 4, 5 en 6-snarige bas en legt samen met Mike, onze drummer, een stevig fundament waarop AF kan bouwen. Verknocht aan Trace Elliot versterkers en luidsprekers waarvan hij inmiddels een aardige verzameling heeft opgebouwd. Marc heeft in de loop van tientallen jaren van alles gespeeld; Top 100, Rolling Stones covers, en hij maakte deel uit van een Peter Gabriel tributeband. Je gaat hem zien, je gaat hem horen… One Of These Days…
Foto: Kay Jansen

Marnix Kuipers

GUITARS / VOCALS
Marnix begon op zijn zevende met gitaarspelen. Als heel jong kind al was hij gefascineerd door muziek van Boudewijn de Groot en Herman van Veen. Naast de klassieke gitaarlessen die hij volgde, speelde hij popliedjes na en experimenteerde hij met multitracking met cassetterecorders. Toen hij op zijn dertiende een concert van The Nits zag, besloot hij een band op te richten. Sindsdien is hij actief als zanger, gitarist, componist en technicus. Hij maakte opnames van talloze bands, verdiepte zich in componeren met de computer en werkte als geluidstechnicus. Nadat hij twee jaar klassiek gitaar aan het conservatorium had gestudeerd, besloot hij zich verder te ontwikkelen in compositie en productie. In 2001 behaalde hij zijn Master in Music aan de HKU. Omdat hij anderen graag ondersteunt bij het ontwikkelen van zijn (of haar) muzikaliteit en kennis, behaalde hij 2009 zijn diploma Docent Muziek
Foto: Antoine Bongers

Henk Baetsen

KEYBOARDS / VOCALS
Al jaren steun en toeverlaat van zanggroep Timeless, een topkoor van bijna 30 brute babes uit het Brabantse land. Maar in Henk schuilt ook een donkere kant…!

Opgesloten in zijn tot studio verbouwde zolderruimte schuimt hij het Internet af op zoek naar alle mogelijke sounds, voices en patches waarmee hij van zijn keyboards het maximale vraagt. Lang geleden al door collega-muzikanten benoemd tot Midi-koning. Inmiddels gepromoveerd tot The Thunderbolt Emperor weet Henk van kale samples en flarden sequences een eenheid te maken.

Een eenheid waarop de bandleden van Absolutely Floyd blind kunnen varen om een show neer te zetten die nog lang blijft hangen bij het publiek. Shine on you crazy keyboardist…

Oh ja, hebben we al aangegeven dat Henk de meeste sounds zelf programmeert en ook nog verdomd goed kan spelen…?
GEAR
– Korg Kronos
– Nord Stage 3
Foto: Antoine Bongers

Peter Poell

LEAD VOCALS
Muziek maken, en dan vooral zingen, zit diep geworteld in de DNA structuur van Peter. Zoals hij zelf zegt: “Als ‘onkruid’ woekert ‘t zich door mijn leven. Muziek is zuurstof, water, zonlicht en warmte tegelijk”. Peter omschrijft zichzelf als een “laatbloeier” als hem de vraag wordt gesteld of hij al lang zingt. Op zijn 27e werd hij gevraagd voor een auditie bij een Nederweerter coverband. Hij kwam, zag en… mocht blijven!

Inmiddels vele jaren later en evenzovele ervaringen rijker laat hij regelmatig zijn stembanden werken en nog steeds verveelt het niet! Hoewel, een uitstapje als bassist in een classic-rock-coverband is hem ook zeer goed bevallen, maar toch, het bloed kruipt… Het zingen in een tributeband is voor Peter interessant omdat je bezig bent om een sfeer neer te zetten die je gedurende een heel optreden moet zien vast te houden.

Samen met de band zorgt hij er voor dat we veel plezier hebben in wat we doen en dat het publiek een optreden krijgt voorgeschoteld waarvan ze nog lang kunnen nagenieten
Foto: Antoine Bongers

Ellen de Keyser

BACKING VOCALS
Als klein meisje van net acht jaar oud draaide Ellen de platen van haar oudere broers en zussen grijs. Veelal muziek van bands waar haar leeftijdsgenoten nog nooit van hadden gehoord en op die manier ontstond haar voorliefde voor rock. Ze werd pas echt stil toen ze Pink Floyd het nummer Shine On You Crazy Diamond hoorde spelen. The Wall heeft ze vele malen gezien. Pink Floyd Tribute bands werden met regelmaat bezocht en ze koesterde de wens ooit eens zelf in een dergelijke band te zingen. Die wens is uitgekomen.
Foto: Hen Metsemakers

Marthe Athumani

BACKING VOCALS
Op jonge leeftijd wist Marthe dat zang één van haar grote passies is. Ze heeft door de jaren heen diverse zangopleidingen gevolgd. Marthe, die haar roots in Tanzania heeft, timmert daar al lange tijd aan de weg onder haar artiestennaam “Martha Joseph”. Op dit moment heeft ze, samen met “Dully Sykes”, een bekende artiest uit Tanzania een nieuwe hitsingle gelanceerd met de naam “Nime Pagawa”. Een regelrechte kaskraker die snel op nummer 1 belandde in Oost Afrika.
Foto: Henk Roemen

Erik Hoogland

SOUND ENGINEER
Erik kwam op 16 jarige leeftijd in aanraking met livemuziek en geluidstechniek. Vanaf die tijd speelde hij hobbymatig in diverse bandjes en verzorgde het geluid voor verschillende collega bands. Vanaf zijn 18e is hij gaan werken in de geluidstechniek. Erik heeft daarin veel ervaring opgedaan en heeft inmiddels gewerkt met diverse nationale en internationale bands. De muziek van Pink Floyd heeft hem altijd aangetrokken. Erik speelde zelfs een tijdje in een PF tribute band.Het contact met Absolutely Floyd kwam tot stand tijdens een optreden van de band. Erik was gevraagd om daar de geluidstechniek te verzorgen. Dit beviel van beide kanten zo goed dat er een samenwerking is ontstaan. Erik is verheugd dat hij met AF mag werken aan een nog betere en vettere sound.

Mark van Oosterhout

LIGHT ENGINEER
Mark is onze lichtman. Hij programmeert, stelt af en bedient de tafel tijdens onze shows. Als de band arriveert is Mark al uren aan de slag om zijn deel van de AF- concerten in orde te maken.

Cor Romers

STAGE MANAGER
Cor speelt al vanaf zijn zestiende basgitaar en deed in zijn jonge jaren van alles op het gebied van bandjes, licht en geluid. De laatste jaren speelde hij met wat oude maten/muzikanten semi-acoustische muziek. In zijn jonge jaren groeide hij op met de muziek van Pink Floyd. Hij vond de muziek altijd leuk maar heeft deze eigenlijk pas de laatste jaren op schoonheid weten te waarderen.

Nadat Cor een aantal malen een concert van AF had gezien en de oproep voor techniek zag staan reageerde hij. Vanuit zijn beroep als uitvoerder weet hij wat het is om soms onder druk te moeten werken. Een prettige eigenschap als je mede verantwoordelijk bent voor de techniek bij een complexe band als AF.

Frank-Jan van Aalst

STAGE MANAGER
Frank-Jan was van jongs af aan al met symfonische rockmuziek bezig. Zowel actief met de gitaar, als passief. Hij is een groot liefhebber van Pink-Floyd, Rush, Saga, Yes en Toto en heeft als roady bij een aantal Rotterdamse bands gewerkt.

Op jonge leeftijd werkte Frank-Jan voor Focus Show Equipment als geluidstechnicus en voor onder andere de Margriet Eshuijs Band en vele andere Nederlandse bands.

Toen AF naar technische medewerkers zocht twijfelde hij geen moment en pakte zijn oude passie weer op. AF legt de lat hoog met betrekking tot de licht- en geluidsshow. Dat spreekt hem bijzonder aan. Altijd weer de ontlading als de eerste tonen klinken en zien dat de boel weer prima in orde is.

Gees Bénard

PUBLIC RELATIONS
Gees verzorgt alles wat maar enigszins met Public Relations te maken heeft. Voorafgaand, tijdens,- en na de concerten zorgt zij er voor dat alles soepel verloopt en iedereen op het juiste tijdstip op de juiste plek is. Gees kwam thuis, als jongste van vier kinderen, door haar oudere broers in aanraking met Pink Floyd waar ze vanaf dat moment altijd een zwak voor heeft gehad. Toen ze AF gitarist Peter leerde kennen werd haar voorliefde voor Pink Floyd weer aangewakkerd. In haar dagelijkse werk is Gees actief bij de organisatie van de meest uiteenlopende events voor een groot Nederlands bedrijf. De ideale achtergrond voor iemand die de Public Relations voor AF verzorgt.
A MOMENTARY LAPSE
Meet our crew
Erik Hoogland
Sound Engineer
Mark van Oosterhout
Light Engineer
Cor Romers
Stage Manager
Frank-Jan van Aalst
Stage Manager
Gees Bénard
Public Relations
Foto: Jason van Vliet